Coaching
Al enige tijd is er weer veel belangstelling voor het ‘hoe en waarom' van het menselijke gedrag en voor de speurtocht naar de zin van het bestaan en zinvolle invulling van het dagelijkse leven.
Ouders willen weten hoe zij hun kinderen kunnen opvoeden, leidinggevenden willen weten hoe zij het beste met hun werknemers kunnen samenwerken, partners leren met elkaar praten en eerlijk ruziemaken en leraren leren hoe zij emotionele moeilijkheden bij hun leerlingen kunnen benaderen.
Volgens de Nederlands Orde van Beroepscoaches wordt onder coaching het volgende verstaan;
Coaching is een gestructureerd en doelgericht proces, waarbij de coach op interactieve wijze de gecoachte aanzet tot effectief gedrag door:
- bewustwording en persoonlijke groei
- het vergroten van zelfvertrouwen en
- het exploreren, ontwikkelen en toepassen van eigen mogelijkheden
Van der Burgt Coaching ziet coaching als een methode om mensen op een resultaatgerichte manier in beweging te krijgen door hen inzicht te geven in hun eigen vermogen. Doel van coaching is de cliënt bewust te maken van zijn/haar mogelijkheden, ambities en drijfveren, maar ook van zijn/haar valkuilen en andere belemmeringen. Als je voor coaching kiest dan moet je bereid zijn om te leren en zelf verantwoordelijkheid nemen en dragen voor je eigen leertraject. Het resultaat van coaching is een sterkere grip op de eigen koers, versterkt zelfvertrouwen en motivatie om eigen leven vorm te geven.
Wanneer kies je voor een coach?
- Als je ontevreden bent over je prestaties;
- Onbevredigende toekomstperspectieven;
- Bij overbelasting;
- Dreigende stress en of burnout-klachten;
- Om te onderzoeken waar je talenten en kwaliteiten liggen;
- Aandacht wilt voor het aanleren van sociale- en communicatieve vaardigheden;
- Er geen balans meer is tussen werk en privé;
- Het gevoel dat je ondergesneeuwd raakt.
- Verbeteren van functioneren, persoonlijke performance en zelfvertrouwen;
- Versterken van persoonlijke- en/of werkrelaties;Optimaliseren van samenwerking en leren werken in teamverband;
- Afbouwen onderlinge spanningen en rivaliteit in relaties en werk;
- Verbeteren (onderlinge) communicatie;
- Begeleiden van medewerkers in hun persoonlijke ontwikkeling;
- Leren hanteren van werkdruk en stress;
- Omgaan met conflicten.
- Klankborden buiten organisatie
- Loopbaanbegeleiding
- Prioriteiten stellen, tijdbeheer
- Conflictbemiddeling
- Rouw- en Verliesverwerking
- Reïntegratie
- Zingevingsvraagstukken
Zodanig dat je daarmee uit de voeten kunt. Dat je ermee aan de slag kunt.
Van der Burgt Coaching maakt hierbij gebruik van principes uit de Transactionele Analyse, Gestalt en Socratisch Motiveren, maar vooral uit eigen waarneming, intuïtie, ervaringen en levenswijsheid.
Coachingstraject
Ieder mens is uniek, met zijn eigen gedrag, levensvisie en emoties, daarom zijn onze coachingstrajecten altijd op maat. Uitgangspunt bij onze werkwijze is dat de oplossing veelal in de mens zelf te vinden is.
Een traject bestaat uit verschillende fasen:
In een vrijblijvend kennismakingsgesprek analyseren wij samen met jou de huidige ongewenste situatie en stellen daarna samen met jou het gewenste einddoel vast. Vervolgens wordt er gekeken hoe we op de meest effectieve en efficiënte wijze dit doel en de beoogde effecten kunnen bereiken. Je ontvangt van ons een maatwerkaanbieding/overeenkomst.
Wij begeleiden en sturen vervolgens het proces door middel van coachingsgesprekken, het hart van het traject, eventueel in combinatie met trainingen. De gesprekken evenals de trainingen kunnen zowel individueel als in groepsverband plaatsvinden met als uiteindelijk doel bewustwording en zelfsturing van betrokkene(n).
Normaliter eindigt een coachingstraject na het evaluatiegesprek. Maar niet bij Van der Burgt Coaching! Gedurende 3 maanden na het laatste evaluatiegesprek kan je rekenen op onze gratis nazorg. Heb je in deze periode (of daarna) vragen of wil je nog eens van gedachten wisselen over je ervaringen na het traject, ook dan zijn wij er voor jou en bieden wij je onze ondersteuning.